Българско движение "Син флаг"
Blue Flag
БЪЛГАРСКО
ДВИЖЕНИЕ
“СИН ФЛАГ”


Новини
Хотел InterContinental Sofia бе удостоен със световната награда Зелен ключ

(30-11-2022)

Хотел InterContinental Sofia бе удостоен със световната награда Зелен ключ на специална церемония, при която Националният координатор на Програмата „Зелен ключ“ за България Станимир Георгиев връчи на Генералния мениджър на хотела г-н Анджело Зукала специален плакет, сертификат и флаг. Флагът с логото на Програмата беше тържествено издигнат на фасадата на хотела, за да обозначи първия адрес на Зеления ключ в България. 

 

Зелен Ключ е запазена марка и стандарт, управляван от международната Фондация за екологично образование, чиито представител за България е Българско Движение „Син флаг“.

Зелен ключ е най-мащабният еко-етикет в сферата на туристическия бизнес, с който заради своето екологосъобразно управление са удостоени над 3700 хотели, хостели, малки места за настаняване, къмпинги, ресторанти, конферентни центрове и атракции в 60 страни.

 

Националният координатор за България на Програма „Зелен ключ“ изтъкна: „В лицето на Хотел InterContinental Sofia открихме надежден партньор, който не просто следва правилата и критериите на Програма „Зелен ключ“, а превърна философията на Програмата в стил на работа.

Подкрепата на собствениците на хотела, впечатляващата стратегия за устойчивост на хотелската верига InterContinental Hotels Group, амбицията на ръководството и отдадеността и ангажираността на целия екип на хотела са сигурна гаранция, че общите усилия за налагане на качествен мениджмънт с отговорност за околната среда и обществото и минимален въглероден отпечатък неизбежно водят до успех. Като единствен хотел в България – носител на престижната световна награда Зелен ключ Хотел InterContinental Sofia може да послужи за пример, а и мотивация за останалите туристически обекти в страната ни, които имат самочувствието, че се управляват по устойчив и модерен начин, да се включат в Програмата „Зелен ключ“ и да тестват нивото си.“

 

 

Всички отличени с престижната награда Green Key се публикуват и рекламират на уеб сайта на Програмата www.greenkey.global и в бази данни за екологосъобразни бизнеси и устойчиво управлявани обекти, както и на редица световни резервационни и туристически портали.

 

Наградата Green Key носи, както удовлетворение от усилията по опазване на околната среда и сериозни икономии от разумното управление на ресурсите, така и успешно служи като маркетингово средство.

Зелен ключ цели да повиши еко-информираността и съзнанието на служителите и клиентите на туристическите обекти по света, за да се използват само устойчиви методи и технологии за работа и предлагането на туристически услуги да се превърне в екологосъобразен и отговорен бизнес, който се стреми към икономия на значителни средства чрез намаляването на използваните ресурси, потребените вода и енергия, както и чрез разумно управление на отпадъците.

„Зелен ключ” е най-новата програма на Фондацията за екологично образование в България, но с тенденция да се наложи амбициозно, предвиждайки интереса от страна на най-динамично развиващия се сектор на българската икономика – туризмът. Програмата „Зелен ключ” е неправителствена, нестопанска и независима и се ползва с подкрепата и признанието на институционални партньори като Световната туристическа организация на Обединените нации /World Tourism Organization /UNWTO/, Екологичната програма на Обединените нации /United Nations Environmental Program /UNEP/, Глобалния съвет за устойчив туризъм /GSTC/. Програмата е ценена и отлично работи с хотелските вериги Radisson Hotel Group, NH Hotel Group, Wyndham Hotels & Resorts, Historic Hotels of Europe, Best Western Hotels & Resorts, компаниите Apollo/DER Touristik Nordic, TUI Group, SGS, Ecolab Inc., както и с електронни платформи и резервационни системи като Expedia, Bookdifferent, Ecobnb, EcoHotels.com, Еventplanner, Glooby, HRS (Hotel Reservation Service), SustyTrip, TiCATi , TravGanic, Hotelbeds , The Green Wall, Fair Weg, TROOP, Select Green Hotels и др., където вашият бизнес може да се рекламира в целия свят.

Все по-често хората с грижа за заобикалящата ни среда, които избират място за почивка, настаняване или развлечение, търсят такова с екологосъобразно и качествено управление, което не замърсява и предлага по-добри условия с минимално негативно влияние върху света около нас.

 

 

Българско Движение „Син флаг” /www.blueflag.bg/ има амбицията да установи успешно сътрудничество с повече разумно мислещи стопани на туристически обекти, с които чрез Програмата „Зелен ключ” да популяризира и поддържа високото качество на българския туризъм, за да отговаря на световните изисквания и да привлича все повече туристи, което неизменно носи и желания от всички икономически ефект.

 

Зеленият ключ – полезен за гостите на хотелите, полезен за собствениците им, полезен за околната среда.

 News Logo